Template Details
Item Themes and sub themes

Document Worden L’Occitane producten getest op dieren?

L’OCCITANE heeft nooit zijn producten, zijn actieve ingrediënten of zijn grondstoffen getest op dieren op ieder punt in de ontwikkeling van het product of het productieproces.

L’OCCITANE zet zich wereldwijd in voor de afschaffing van dierproeven op schoonheidsproducten. In China worden op sommige schoonheidsproducten testen uitgevoerd omdat dit wordt gevraagd door de overheid. Dit vinden zij de beste manier om de veiligheid van de consumenten te controleren. Deze testen worden uitgevoerd door Chinese laboratoria en zijn goedgekeurd door de overheid.

Om vooruitgang te boeken hebben wij besloten om een relatie met de Chinese overheid te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat dierproeven worden gestopt. Daarom zijn wij sinds 2010 bezig met een open dialoog met bevoegde autoriteiten, evenals niet-overheidsorganisaties voor de rechten van dieren. We hebben alternatieve technieken voorgesteld die in Europa, waar dierproeven niet zijn toegelaten, worden gebruikt. Deze constructieve dialoog heeft geleid tot een reeks voordelen in Chinese verordening, met inbegrip van een besluit om deze proeven vanaf juni 2014 af te schaffen op gewone cosmetica, die lokaal vervaardigd en verpakt worden (shampoo, parfum, etc.), alsook op geïmporteerde schoonheidsproducten (zeep, tandpasta, etc.). Dit is een eerste stap!

We zijn ervan overtuigd dat als wij vanuit China werken, dat wij de Chinese verordening kunnen overtuigen om te stoppen met dierproeven. L’OCCITANE blijft proactief werken met de Comité van Chinese deskundigen van de National Institute for the Control of Pharmaceutical and Biological Products, om deze alternatieve technieken toe te passen op alle producten.
Informatie

Stel een vraag

Indien dit document niet uw vraag beantwoord, kan u een vraag stellen. Ga terug naar de contactpagina

Uw mening

Beantwoordt dit uw vraag?

Wat kunnen we voor u doen vandaag?